Ambil lebih banyak beri, teh dan coklat hitam bantu kurangkan risiko nyanyuk


  • Relaks
  • Ahad, 13 Okt 2024

Kajian terbaharu itu mengatakan flavonoid terutamanya yang ditemui dalam makanan mempunyai pelbagai manfaat kesihatan, termasuk sifat antioksidan, anti-radang dan anti-kanser.

PENGAMBILAN makanan kaya dengan bahan flavonoid seperti beri, teh, dan coklat hitam boleh mengurangkan risiko demensia atau nyanyuk, menurut satu kajian terbaharu..

Penyelidikan diketuai oleh pasukan daripada Queen's University Belfast (Queen's), United Kingdom (UK) melaporkan bahawa peningkatan pengambilan makanan dan minuman kaya dengan flavonoid boleh membantu mengurangkan risiko mengembangkan penyakit yang tidak boleh diubati sebanyak 28 peratus.

Langgan Majoriti hari ini

Dapatkan akses penuh untuk membaca artikel berinformasi yang berlaku sekitar anda dan luar negara. Hanya di Majoriti, refleksi tanpa prejudis.

Jika sudah melanggan