[VIDEO] Polis siasat Sarjan Mejar tumbuk, tampar orang awam di restoran di Johor


  • 112
  • Jumaat, 12 Jan 2024

Tangkap layar rakaman video tular seorang lelaki didakwa ketua polis balai melakukan kekerasan terhadap seorang individu awam di sebuah restoran.

POLIS akan menjalankan siasatan terhadap dakwaan seorang ketua polis balai yang didakwa melakukan kekerasan fizikal terhadap seorang orang awam.

Ketua Polis Johor, Datuk Kamarul Zaman Mamat berkata, pihaknya telah mengesan rakaman video berdurasi 37 saat yang tular di media sosial termasuk platform X.

“Video tular itu dikesan pada pukul 3.11 petang Jumaat, dengan turut menamakan pegawai polis terlibat berserta jawatannya.

“Polis Johor akan menyiasat perkara ini dengan terperinci dan menggesa orang awam atau saksi kejadian untuk tampil membuat laporan.

“Siasatan akan dijalankan dan tindakan mengikut undang-undang akan diambil terhadap pihak berkaitan tanpa kompromi,” katanya dalam satu kenyataan pada Jumaat.

BACA LAGI: Langkah Dubai: Timbalan pengarah J-KOM, 3 'influencer disoal siasat polis

BACA LAGI : [VIDEO] Biker seksi Rusia rakam perjalanan akhir sebelum maut motor bergesel pengadang jalan

Melalui video tular berdurasi 36 saat itu, kelihatan lelaki berbaju hitam mengasari seorang individu lain yang sedang duduk di dalam sebuah restoran.

Lelaki berkenaan dilihat menumbuk dan menampar mangsa beberapa kali sambil menjerit ke arahnya.

Lebih menggeramkan, mangsa juga tidak melawan selain merayu meminta maaf. — Majoriti

Boleh follow media sosial Majoriti di Twitter, Facebook, Instagram dan Telegram