‘Young and dangerous’, bintang dalam pembikinan Kelantan pilih Sang Kenari canak bakat terpendam


  • Podium
  • Khamis, 29 Dis 2022

Identiti siapa sebenarnya bintang muda Kelantan FC itu masih misteri dalam kalangan peminat Sang Kenari. — Facebook/KDA FC

DALAM usaha memperkukuhkan lagi skuad musim depan, Kedah Darul Aman (KDAFC) dikhabarkan merekrut pemain muda baharu pada Khamis.

Melalui hantaran ‘Young and dangerous’ di Facebook rasmi KDA FC, identiti sebenar tonggak muda tersebut begitupun masih mengundang tanda tanya peminat Sang Kenari mahupun penyokong TRW.

Antara nama yang hangat bermain di bibir peminat kedua-dua pasukan ketika ini adalah dua tonggak muda Kelantan FC, Mior Dani Armin Mior Ariffen dan Aliff Najmi Zaini.

Berdasarkan video teaser KDA FC, rambut belakang pemain itu lebih mirip Aliff Najmi, namun turut tular satu gambar Mior Dani sedang memakai baju berlogo KDA FC di laman sosial sejak Khamis.

mior dani

Gambar Mior Dani memakai baju KDA FC yang tular di laman sosial sejak Khamis.

Tidak mustahil, KDA FC menyambar kedua-dua bintang dalam pembikinan itu serentak dalam usaha untuk memperkuatkan skuad bagi musim 2023.

Cuma difahamkan, kedua-dua pemain itu hanya menyertai Sang Kenari secara pinjaman musim depan kerana masih dalam perancangan bos Kelantan FC, Norizam Tukiman.

Mior Dani, 23, merupakan pertahanan tengah yang dipinjamkan ke Sri Pahang FC pada musim lepas.

Sementara Aliff Najmi, 25, beraksi di posisi pertahanan Kelantan FC juga pernah dikhabarkan berpotensi mendapat panggilan skuad Harimau Malaya.— Majoriti

Boleh follow media sosial Majoriti di Twitter, Facebook, Instagram dan Telegram