'Saya hanya lelaki biasa', Perodua Alza baharu bukti titik peluh Amir Raja Lawak berbaloi


  • Hiburan
  • Rabu, 08 Feb 2023

Kesungguhan Amir membuahkan hasil apabila dia berjaya memiliki Perodua Alza baharu. — Instagram/amirrajalawak

PELAWAK Amir Raja Lawak telah memuat naik gambar bersama kereta baharunya iaitu Perodua Alza di Instagram pada 2 Februari lalu.

Amir atau nama sebenarnya Mohammad Amirullah Azmi pastinya mencetuskan inspirasi dalam kalangan masyarakat bahawa rezeki tidak pernah salah alamat walaupun hanya berbisnes minuman jagung.

"Alhamdulillah, ini merupakan rezeki saya untuk tahun 2023. Terima kasih kepada mereka yang menyokong Air Jagung Amirreka HQ (nama perniagaan minuman jagung Amir). Ini hanya boleh dilakukan kerana sokongan ikhlas dan kepercayaan anda kepada saya," tulisnya.

Lelaki berusia 34 tahun itu tetap merendah diri walaupun dipuji, kerana baginya itu adalah hasil kerja keras selepas lebih lima tahun terlibat dalam bidang perniagaan.

"saya masih berasa malu dengan orang yang mengatakan bahawa cerita saya telah menjadi inspirasi bagi mereka. Saya hanya lelaki biasa, Saya tidak pernah menjadi inspirasi kepada sesiapa pun.

"Saya telah menjalankan perniagaan ini sejak 2017 dan saya cuba mengekalkan produk yang saya jual kerana orang ramai mungkin sukar untuk bersaing jika kami terus menukar produk," katanya.

amir-raja-lawak-kini-jual-air-jagung

Amir memilih untuk menceburi bidang perniagaan.

Menurut Amir, kereta yang bernilai hampir RM80,000 itu sudah ditempah sejak tujuh bulan lalu.

"Saya menginginkan namun tidak mampu membeli plat nombor yang disesuaikan iaitu AME12, yang mana harganya boleh mencecah ratusan ribu," kata bintang Marabahaya Underground itu.

Selain itu, punca utama Amir membeli sebuah kenderaan pelbagai guna (MPV) adalah untuk memberi keselesaan kepada keluarga dan juga untuk kemudahan perniagaannya.

Walaupun perniagaannya semakin berjaya namun dia lebih selesa untuk menjalani kehidupan yang sederhana dan tidak mahu membeli barang-barang yang mewah.

"Saya bukan jutawan dan telah melalui kehidupan yang sederhana dan saya tidak pernah terfikir untuk mengamalkan gaya hidup mewah," katanya.

Amir juga mempunyai beberapa ejen dalam perniagaan nya dan itu lebih memudahkan jika dia mempunyai pertunjukan lakonan. — The Star

Boleh follow media sosial Majoriti di Twitter, Facebook, Instagram dan Telegram