Guardiola berhasrat bawa masuk 'pengkhianat' Real Madrid ke City


  • Podium
  • Sabtu, 01 Jul 2023

Hakimi merupakan produk keluaran akademi Real Madrid. — Agensi

PASUKAN gergasi La Liga, Real Madrid adalah pasukan yang melatih beberapa pemain sehingga ada di antaranya menjadi bintang dan terdapat juga gagal memenuhi jangkaan penyokong.

Selain itu, jika pemain bola sepak bermain di skuad White House tersebut, terdapat beberapa pasukan lain di Eropah akan cuba merekrutnya kerana sedia maklum mereka adalah pemain yang berbakat.

Laman web EINacional.cat melaporkan bahawa Manchester City berminat untuk mendapatkan bekas pemain Real Madrid, Achraf Hakimi.

Pengendalinya, Pep Guardiola melihat pemain antarabangsa Maghribi itu sebagai pilihan yang ideal untuk menjadi pengganti Kyle Walker di kelab.

Akhbar Perancis turut melaporkan bahawa Paris Saint-Germain (PSG) meminta 80 juta euro (RM407.8 juta) untuk Hakimi dan ia adalah jumlah wang yang banyak untuk mengupah bekas pemain Real Madrid itu.

Guardiola melihat Hakimi sebagai pemain yang mempunyai bakat dan pengalaman yang hebat namun akhbar Inggeris melaporkannya Manchester City hanya mahu membayar 60 juta euro (RM305. 9 juta) untuk Hakimi.

Rundingan akan menjadi rumit kerana PSG mahukan lebih banyak wang untuk pemain bola sepak ini.

Akhbar L'Equipe menyiarkan bahawa pemain pertahanan itu mahu meninggalkan Paris untuk mencari cabaran baharu dalam kariernya.

Terdahulu, Hakimi mengkhianati Real Madrid dengan menyertai Inter Milan pada musim 2020 dan pengkhianatan tersebut membuatkan presiden kelab, Florentino Pérez, marah sehingga melarang pemain itu daripada kembali ke White House. — Agensi

Boleh follow media sosial Majoriti di Twitter, Facebook, Instagram dan Telegram