Lupakan pencabar EPL, Casemiro jadi orang tengah pujuk Neymar sertai Man United


  • Podium
  • Selasa, 23 Mei 2023

Masalah kecederaan sering menganggu karier Neymar. — Agensi

PEMAIN tengah Manchester United, Casemior difahamkan sedang memujuk rakan senegaranya, Neymar Jr. untuk menerima perpindahan ke Old Trafford dan sekali gus menolak tawaran satu lagi kelab pencabar Liga Perdana Inggeris (EPL), Newcastle United.

Setakat ini, difahamkan beberapa pihak tidak bersetuju untuk membawa pemain berusia 31 tahun itu ke kelab kendalian Eddie Howe di Newcastle.

Sebagai contoh, pemerhati bola sepak Ally McCoist berkata, bahawa penyerang berusia itu tidak akan menjadi pembelian yang berbaloi untuk skuad Magpies.

Jika Newcastle kekal gigih dalam usaha mereka untuk melengkapkan perpindahan berani untuk Neymar, Casemiro boleh menghancurkan impian mereka.

Walaupun pemenang Liga Juara-Juara (UCL) itu masih berbaki dua tahun dalam perjanjian semasanya, nampaknya kemungkinan dia akan keluar dari Paris Saint Germain (PSG).

Jika Casemiro akhirnya berjaya dan Manchester United memenangi pertarungan perpindahan untuk mendapatkan Neymar, Newcastle tidak seharusnya terlalu gusar.

Walaupun bekas tonggak Barcelona itu kekal sebagai salah seorang pemain terbaik di dunia, namun rekod kecederaannya sejak beberapa tahun lalu kekal sebagai masalah utama.

Meskipun begitu, Neymar hampir menjadi jaminan untuk beraksi di EPL, masalah kecederaan benar-benar boleh menjejaskan perancangan dan misi mana-mana kelab yang dia sertai. — Agensi

Boleh follow media sosial Majoriti di Twitter, Facebook, Instagram dan Telegram