Bengkel motosikal tawar Tayar Rahmah RM5


Jualan amal harga tayar motosikal Rahmah RM5 sempena bulan Ramadan mendapat sambutan amat menggalakkan daripada pelanggan.

NIAT untuk meringankan beban pengguna, sebuah bengkel motosikal di Kajang, Selangor menawarkan tayar motosikal pada harga Rahmah RM5.

Dinamakan Program Amal Tayar Rahmah, ia ditawarkan oleh Bengkel Dania Garage pada 20 Mac lalu.

Menurut pemilik bengkel itu, Mohd Mustakim Mohd Munawir, dia menganjurkan jualan amal itu sebagai sebahagian sumbangan penghargaan kepada pelanggan bengkelnya.

"Saya berterima kasih kepada semua pengguna dan pemilik motosikal yang menjadi pelanggan kerana menyokong bengkel saya selama ini.

"Jadi sempena bulan Ramadan ini juga, saya menawarkan tayar motosikal pada harga Rahmah dengan tujuan untuk membantu meringankan beban pemilik motosikal," katanya.

WhatsApp Image 2023-03-26 at 16.14.34 (1)

Jualan amal yang dianjurkan selama sehari itu telah berjaya menarik kehadiran kira-kira 3,000 pemilik motosikal.

Bagaimanapun, pihaknya memperuntukkan sejumlah seribu unit tayar untuk dibeli oleh pemilik motosikal pada harga RM5 seunit.

Dia juga berkata, program jualan amal ini merupakan jualan tayar motosikal bersaiz 70/90-17 dan 80/90-17. Harga jualan sebenar tayar tersebut adalah RM60 seunit yang mana berbeza dengan harga Rahmah yang ditawarkan. Harga yang murah itu tidak ada dijual di mana-mana tempat, setakat ini hanya di bengkel Dania Garage sahaja.

"Saya memikirkan bahawa pada bulan Mac tahun ini merupakan bulan yang amat mencabar kepada pengguna semua kerana sesi persekolahan bermula dan persiapan raya datang serentak yang mana rata-rata memerlukan perbelanjaan yang agak tinggi.

"Sebab itu, saya tampil menawarkan tayar motosikal pada harga Rahmah memandangkan sebahagian besar pemilik motosikal ini adalah golongan B40," kata Mustakim.

WhatsApp Image 2023-03-26 at 16.14.34 (2)

Dania Garage merupakan bengkel motosikal 100 peratus milik Bumiputera.

Dania Garage merupakan bengkel motosikal 100 peratus milik Bumiputera yang berpusat di Sungai Chua, Kajang.

Bengkel tersebut mula beroperasi pada 2016 dan kini mempunyai tiga cawangan iaitu dua di Kajang dan satu di Serdang.

Bengkel Dania Garage amat popular di media sosial khususnya di Tiktok dengan jumlah pengikut lebih 506,000 orang. — Majoriti

Boleh follow media sosial Majoriti di Twitter, Facebook, Instagram dan Telegram