PRU15, Umno adakan mesyuarat khas, semua ketua bahagian dijemput


  • Politik
  • Sabtu, 01 Okt 2022

Umno akan mengadakan mesyuarat khas pada Selasa susulan keputusan pimpinan tertinggi untuk mengadakan pilihan raya umum tahun ini.

UMNO akan mengadakan mesyuarat khas pada Selasa (4 Oktober) susulan keputusan pimpinan tertinggi untuk mengadakan pilihan raya umum tahun ini.

"Berdasarkan perkara ini, semua ketua bahagian, wanita, pemuda dan puteri bahagian dijemput untuk menghadiri mesyuarat itu," kata Setiausaha Agung Umno, Datuk Seri Ahmad Maslan dalam surat pada Sabtu (1 Oktober).

Mesyuarat khas itu akan diadakan di Dewan Tun Hussein Onn, Pusat Dagangan Dunia KL dan dijangka dihadiri Perdana Menteri, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob dan presiden parti, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi.

Semua jemputan dikehendaki memakai pakaian korporat parti berwarna merah.

Pada Jumaat (30 September), Ismail Sabri, yang juga Naib Presiden Umno bersetuju untuk menghadap Yang di-Pertuan Agong bagi membentangkan beberapa tarikh berpotensi untuk membubarkan Parlimen menjelang tahun ini.

Sementara itu, Ahmad Zahid berkata, ia adalah antara keputusan yang dibuat semasa mesyuarat majlis tertinggi parti di Pusat Dagangan Dunia Kuala Lumpur pada Jumaat malam. — The Star

Boleh follow media sosial Majoriti di Twitter, Facebook, Instagram dan Telegram