Balik kampung: Hampir semua lebuh raya makin sesak


  • Primer
  • Sabtu, 30 Apr 2022

Keadaan trafik di plaza tol Gombak pada pukul 2 petang Sabtu.

ALIRAN trafik di beberapa lebuh raya dan jalan utama menuju ke utara, selatan dan Pantai Timur semakin sesak berikutan orang ramai balik ke kampung untuk menyambut Aidilfitri.

Tinjauan di Twitter Lembaga Lebuh Raya Malaysia (LLM) hingga pukul 2 petang pada Sabtu mendapati trafik semakin sesak di beberapa laluan di Lebuh Raya Utara Selatan (Plus).

Di utara, kesesakan dilaporkan berlaku sejauh 8.1 kilometer dari Bukit Tambun ke Jawi, manakala kenderaan juga bergerak perlahan arah selatan dari Pedas Linggi ke Simpang Ampat.

Di Lebuh Raya Duta-Ulu Kelang (Duke) trafik sesak selepas Sentul Pasar ke Greenwood terus ke Lebuh Raya Kuala Lumpur-Karak, serta di Jalan Lingkaran Tengah 2 (MRR2) ke Plaza Tol Gombak terus ke Genting Sempah dan Bukit Tinggi ke Lentang.

Orang ramai boleh mendapatkan maklumat trafik terkini menerusi talian bebas tol Plusline di 1800-88-0000 dan laman Twitter di www.twitter.com/plustrafik atau talian LLM di 1-800-88-7752 serta laman Twitter di www.twitter.com/LLMinfotrafik. — Majoriti

Boleh follow media sosial Majoriti di Twitter, Facebook, Instagram dan Telegram