Disyaki meninggal lebih 5 hari, mayat 2 wanita membusuk dalam kereta di Bukit Mertajam angkara terhidu gas helium


  • 112
  • Khamis, 11 Jul 2024

Dua mayat ditemui dalam kereta di Pulau Pinang. — Agensi

DUA mayat wanita ditemui dalam sebuah kereta yang diletakkan dekat tepi jalan di Taman Sri Rambai, Bukit Mertajam, Pulau Pinang pada Khamis.

Kereta yang diletakkan di tepi jalan kawasan perumahan itu disedari oleh penduduk sekitar lalu mereka membuat aduan kepada pihak berkuasa sekitar 5.30 petang.

Kedua-dua mayat itu dipercayai merupakan wanita berusia dalam lingkungan 20-an dan berkemungkinan sudah meninggal dunia lebih lima hari.

BACA LAGI: Masih gagal dihubungi, polis sedia mohon waran tangkap pelakon belasah kekasih

BACA LAGI: [VIDEO] Polis tembak tayar van cuba larikan diri sekatan di Bayan Lepas

450603904_1014097106971590_6662478696805044021_n

Mayat mangsa dikeluarkan pasukan keselamatan. — Facebook

Jurucakap Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Pulau Pinang berkata, pihak mereka ke lokasi kejadian untuk membuka pintu kereta yang terkunci itu selepas menerima aduan daripada pihak awam.

"Sebaik tiba pasukan penyelamat yang lengkap dengan pemakaian PPE (pakaian perlindungan diri), mereka berjaya membuka pintu kereta yang terkunci menggunakan peralatan khas.

"Terdapat dua mayat perempuan dewasa berada di tempat duduk hadapan kereta berkenaan yang kemudian pihak kita menyerahkan kepada polis bagi tindakan selanjutnya," kata pihak bomba.

Kedua-dua mayat tersebut didapati sudah kembung dan berbau busuk. Mayat tersebut kemudiannya dihantar ke Hospital Bukit Mertajam untuk bedah siasat.

Sementara itu, polis mengesahkan punca kematian dua wanita yang ditemui meninggal dunia dalam kereta itu akibat lemas terhidu gas helium.

Ketua Polis Daerah Seberang Perai Tengah, Asisten Komisioner Helmi Aris berkata, salah satu identiti mayat tersebut dikenal pasti berasal dari Negeri Sembilan sementara satu lagi tidak dapat disahkan.

"Ia berdasarkan laporan bedah siasat yang dijalankan ke atas dua mayat mangsa oleh Unit Forensik Hospital Seberang Jaya (HSJ) pagi tadi," katanya dalam satu kenyataan pada Khamis. — Majoriti

Boleh follow media sosial Majoriti di Twitter, Facebook, Instagram dan Telegram